lørdag, mai 20, 2006

Sugar Plum Fairies mottok Kulturprisen 2006!

På sjølvaste 17. mai blei Fyresdal Kommunes Kulturpris for 2006 delt ut på Samfunnshuset i Fyresdal, og det var ingen andre enn Sugar Plum Fairies som fekk den! Prisen består av ein sjekk på 8000 NOK og eit flott diplom, teikna av den lokale kunstnaren Anne Bjørnstad.

Bandet får prisen for fleire års kulturell innsats både i og utanfor Fyresdal, og ikkje minst for albumet "Fivrelddans", med tonesette dikt av Haakon Lie, som kom ut rett før jol.

Me er kjempelukkelege og ser på det som ei stor ære å få Kulturprisen og vil nytte høvet til å takke alle dei som hev føreslege oss til Kulturprisen, alle som hev sponsa oss og hjelpt oss, og ikkje minst alle dikkon som hev kome på konsertane våre og kaupt albumet. Hjarteleg tusen takk skal dikkon alle ha!:-)

I høve Kulturprisen hev det også vanka ein god del mediamerksemd. Både Varden og VTB hev køyrd oppslag på det, og TA køyrde ei lita notis. Øyvind Berge blei dessutan intervjua av NRK Telemark og dei hev spela "Fridtjof Nansen", "Andre Dugurdskvildi" og "Strålefall" frå albumet.

Vil dikkon lese om prisen, so kan det gjerast her: http://www.vtb.no/vis.php?id=2819

I anledning prisen har me au blitt spela på den amerikanske internettradiostasjonen YourSpaceRadio. Vil dikkon lytte til showet me var med på så kan dikkon gjere det her: http://www.yourspaceradio.com